Diagnose prostaatkanker

"Heeft bijna iedereen prostaatkanker?"


Prostaatkanker komt heel vaak voor en levert in de meeste gevallen geen problemen op. 1 op de 7 mannen krijgt ermee te maken en vrijwel alle mannen boven de 80 hebben het in enige vorm.

De meer agressieve vormen van prostaatkanker moeten we echter wel uitsluiten. Die kunnen namelijk tot lokale problemen of uitzaaiingen leiden. Als uw huisarts bij een bloedtest een verhoogde concentratie van een bepaald eiwit ziet (PSA), krijgt u een verwijzing voor een MRI-onderzoek.

Symptomen van prostaatkanker


Vaak zijn er helemaal geen symptomen, of ontwikkelen die zich pas in een heel laat stadium. Als er wel symptomen ontstaan, zijn dat bijvoorbeeld plasklachten, bloed in de urine, gewichtsverlies of pijn in de onderrug of bekken. Deze klachten kunnen echter ook een heel andere oorzaak hebben. 

Diagnose


Link2Care Clinics behandelt geen prostaatkanker maar kan wel snel en heel nauwkeurig onderzoeken óf er sprake is van kanker. Dit doen we met een van de nieuwste MRI-scanners.

Als op de scan een afwijking in de prostaat te zien is, verwijzen we u naar een gespecialiseerd centrum. Daar wordt dan weefsel uit uw prostaat weggehaald (biopten) en onderzocht. Ook kunt u daar behandeld worden als er inderdaad sprake is van prostaatkanker.

Herkent u bovenstaande klachten of wilt u er meer over weten? Maak dan nu een afspraak bij Link2Care Clinics.