Erectiestoornissen

Verouderingsproces


De meeste mannen ervaren met het ouder worden dat met hun algehele gezondheid ook de kwaliteit van de erectie achteruitgaat. Deels komt dat door het verouderingsproces zelf, maar ook stress, ziekte, verminderd testosteron en ongezond eten of roken kunnen een rol spelen. Met kleine aanpassingen, persoonlijke leefstijladviezen en de juiste seksuele technieken kunnen mannen echter vaak tot op hoge leeftijd hun erecties wél behouden.

Waarom is het belangrijk actie te ondernemen bij een erectiestoornis?


Een erectiestoornis ondermijnt vaak het zelfvertrouwen en de zin in seks. Het kan een relatie onder druk zetten en tot somberheid en depressie leiden. Daarnaast kunnen erectiestoornissen een voorbode zijn van hart- en vaatproblemen. Een belangrijke oorzaak is vaatverkalking, door leeftijd, ziekte of levensstijl. De eerste plek waar dit vaak tot problemen leidt is de penis, omdat de bloedvaatjes in de penis nog dunner zijn dan die in het hart. Door in een vroeg stadium al actie te ondernemen en de vaatwanden weer soepel te maken met leefstijlaanpassingen, kun je dus hart- en vaatziekten voorkomen!

Hoe kan een erectiestoornis behandeld worden?


Dat hangt af van de oorzaak en ernst van het probleem. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Medicijnen en/of injecties die de bloeddoorstroming van de penis bevorderen.
  • Aanpassingen in de levensstijl, waarmee niet alleen de erecties verbeteren maar ook de algehele gezondheid. En waarmee het risico op hart- en vaatziekten vermindert.
  • Psycho-, gedragstherapie of mindfulness training en seksuologische begeleiding (als de stoornis te maken heeft met factoren zoals prestatiedruk, depressie of andere psychologische factoren).
  • Hulpmiddelen waarmee een erectie wordt opgewekt en vastgehouden, zoals een vacuümpomp of injectietherapie.

Herkent u bovenstaande klachten of wilt u er meer over weten? Maak dan nu een afspraak bij Link2Care Clinics.